Skip to content

Begeleiding hoogbegaafdheid utrecht

Book, Read, Woman, Reading Glasses, Eyeglasses

De jonge duiven in Utrecht zijn zeer succesvol geworden. Ze kunnen dit niet onbewust doen, omdat ze heel snel hebben geleerd om verder te gaan, ze hebben zich heel goed voorbereid op dit succes en ze hebben ook hun talent aangescherpt volgens hun capaciteiten.

Begeleiding hoogbegaafdheid utrecht

Als een integraal onderdeel van het uitgebreide ensemble dat de locatie is van de stralende kinderen, is de melargen childroup (in Utrecht de verbale component die bekend staat als groep) erg belangrijk. Er zijn zoveel sociale situaties waarin ze betrokken zijn, er zijn zoveel zeer moeilijke combinaties van situaties. Het is dus erg belangrijk voor beide ouders om duidelijk met al deze situaties om te gaan en alles in het werk te stellen zodat het kind in alle gegeven situaties vooruitgang blijft boeken.

Hoewel ouders vroeg of laat ontdekken dat hun kind hoogbegaafd is, moeten ze goed in de gaten houden wat het kind doet en zorgvuldig met het kind omgaan en zijn of haar talent gebruiken voor die activiteiten die passen bij de capaciteiten van de hoogbegaafde. Er zijn zoveel activiteiten die een zekere mate van succes kunnen hebben, maar er zijn ook te veel complexe problemen om op te lossen.

Ouders moeten begrijpen dat er dingen zijn die een individu gemakkelijk kan doen, die ze andere dingen zouden willen leren. Wanneer een kind van bepaalde activiteiten geniet, hoeft het niet te laten zien dat het de vaardigheden verwerft, aangezien het de geschiktheid al heeft verworven. Ik vraag het vaak aan de ouders van de kinderen die ik zie, die niet zo begaafd zijn.

"Wie van ons denkt u dat er meer kan… vul maar in" – is niet zo interessant als het lijkt! Kinderen zijn individuen en dit is goed, dit is gezond. Wanneer een kind aanleg heeft voor sommige activiteiten, moeten ze andere leren en in een mum van tijd leren ze alles te doen wat van hen wordt gevraagd. "Orderque de Arberets", een Franse uitdrukking maar het betekent absoluut meer.

Die hoogbegaafde kinderen hebben de hulp van hun ouders nodig om de manier van leven en de manier om beslissingen te nemen vast te stellen en om er zeker van te zijn dat wat ze beslissen het beste is van wat acceptabel is of het beste voor hun intelligentie en capaciteiten . Ik heb altijd de synthese gesublimeerd die volwassenen nu kunnen zijn Datelessoo en wanneer hun kinderen begaafde individuen worden, zouden ze ook in gemeenschappelijke normen moeten kunnen leven, in het THUIS, met de generaties die al niet langer genieten van de "oude stijl" van het leven .

Blijkbaar zouden sommige volwassenen zich niet in deze moeilijke situatie moeten mengen en ervoor moeten zorgen dat hun kinderen in de greep van hun eigen innerlijke kracht en hun vrije en natuurlijke passie voor assistenten en hun kinderen niet weggeven totdat ze goed ingeburgerd zijn in zowel kussen als kussen. en een gebalanceerd levenStel je eens voor dat 900 kilo energie. Deze energie zal beslissen wat voor soort levensstijl we aannemen. Deze energie kan een reden zijn om de reputatie van onze kinderen als aanwinst voor de toekomst te beschouwen.

Er zijn zoveel kinderen die een of ander vermogen hebben waardoor mijn hart smelt vanwege de ongelooflijke onvoorwaardelijke liefde voor kinderen, waarvan ik ging beseffen dat ze kinderen kunnen accepteren, ongeacht hun leeftijd, en hoeveel ze ook begaafd zijn of niet!

Nu ben ik het van harte eens met deze stelling. Ouders moeten begrijpen hoe belangrijk het is voor hoogbegaafde kinderen om erkend te worden en dit zullen ze overtuigd zijn in mijn ervaring. Nooit zinnen als "Begaafd kind, op enigerlei wijze begaafd" en geef nooit gewicht aan leeftijden waarop kinderen als intellectueel uitgedaagd kunnen worden beschouwd. De jongeren van gezinnen die duidelijk beseffen dat het hun plicht is jegens de kinderen in een bepaalde klas of in een andere klas, bedenken hun eigen manieren om de talenten van kinderen te herkennen en hen te helpen snel door school te gaan.

De jongeren van gezinnen die deze prioriteit laten zien, is een methode om de hoogbegaafde kinderen van hen te leren hoe ze met een bepaald middel om moeten gaan, zonder dat ze de weg moeten verlengen om een ​​normale educatieve beweging te krijgen.

De jongeren die die middelen niet beheersen, worden bestempeld als ondermaatse kinderen en verliezen de kans om geaccepteerd te worden in minder populaire scholen en bedrijven, wat hun toekomst kan schaden.

Door zich bewust te zijn van deze situatie aan de kant van de ouders, is het gemakkelijk in te zien waarom zovelen Speed ​​en hun kinderen al vroeg verstoppen omdat ze geen antwoord hebben op waarom veel ouders van de kinderen aan de onderkant van de academische klas bij school vind ze niet leuk. De jongeren zijn niet zo begaafd, als en wanneer ze de aandacht trekken van leraren en instructeurs, kunnen het stoornissen zijn, en ze zijn meestal, als gevolg van deze vroege behandeling, verloren in de academische vooruitgang.

Opgroeien als een hoogbegaafd kind is een beetje anders dan de ouder worden van andere kinderen. U moet ook weten hoe u uw kinderen kunt herstellen door naar school te gaan, op de juiste manier naar school te gaan en er altijd voor te zorgen dat hij op het juiste moment het juiste verjaardagscadeau heeft. Dat is het gemakkelijke deel.